Al eeuwen worden er in Nederland houten funderingspalen gebruikt om verzakking tegen te gaan. Zo staat Amsterdam bekend als ‘de stad op palen’. Dit bewijst de grote toepasbaarheid en goede eigenschappen van de hardhouten funderingspalen.

Houten funderingspalen worden gebruikt in toepassingen voor dragende constructies zoals funderingswerken en rioolwerken. Deze palen bieden een financieel voordeel vergeleken met de alternatieve materialen, zoals metaal en kunnen breed worden toegepast. Het is ook mogelijk om de palen ongeschild in de grond te zetten om zo nog meer kosten te drukken. Wanneer ze onder de grondwaterstand worden geplaatst kunnen ze tientallen tot honderden jaren meegaan aangezien ze dan in een luchtdichte situatie staan.

Houten funderingspalen worden ook gebruikt voor de dragende constructie van rioolwerken. Hierbij zorgt een deze paal ervoor dat het riool niet verzakt en op zijn plek blijft liggen. Een groot voordeel van de naaldhouten funderingspaal voor rioolwerken is de prijs vergeleken met alternatieve materialen zoals metalen funderingspalen.

Funderingspalen uit betrouwbare bron

Onze funderingspalen maken wij voornamelijk van naaldhout. Dit is een kwalitatief goede houtsoort die ook financieel zeer aantrekkelijk is. Al onze houten funderingspalen kunnen worden geleverd met een erkend keurmerk zoals FSC® of PEFC™. Hiermee garanderen wij dat u te maken heeft met een duurzaam verkregen product.

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van funderingshout. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie