Delen op:

Houten gordingen

Gordingen worden toegepast in beschoeiingconstructies. Een gording is een balk die horizontaal wordt geplaatst over een kering. Hiermee wordt de constructie versterkt en kan er minder snel schade worden aangebracht. Voor de plaatsing van een gording kan deze zowel aan één als aan twee zijden (de zogenaamde klemgording) worden gebruikt. Gordingen zijn in veel houtsoorten en standaard maten leverbaar. Houten gordingen worden van duurzaam hardhout gemaakt voor een lange levensduur en stevigheid. Wij hebben de beschikking over een eigen zagerij en kunnen naar verzoek bewerkingen uitvoeren voor een brede toepasbaarheid in verschillende situaties.

Mogelijkheden gordingen

Standaard worden de volgende bewerkingen uitgevoerd op onze gordingen:

  • Bezaagd
  • Onbewerkt, niet op lengte afgekort
  • Vallende lengten 3.00 - 6.00 m1 (uitzondering Robinia: 2.00 - 3.00 m1)

Voor het vergemakkelijken van de installatie kunnen wij gordingen voorzien van schuine of rechte liplassen. Hierbij dient te worden aangegeven wat de beoogde lengte is van de liplas. Daarnaast kunnen wij op uw verzoek de gording voorzien van vellingkanten en passend maken voor een door u te bepalen U-profiel.

Onze gordingen zijn leverbaar in de volgende houtsoorten:

Azobé

Angelim Vermelho

Bilinga

Douglas

Eiken

Grenen

Lariks

Massaranduba

Okan

Robinia

Tali

Vuren

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van gordingen en gording hout. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.