Al vele honderden jaren worden er in Nederland houten heipalen gebruikt om verzakking te voorkomen. Amsterdam is ons bekend als ‘de stad op palen’ hetgeen de grote toepasbaarheid bewijst van hardhouten heipalen.
Houten heipalen worden gebruikt in toepassingen voor dragende constructies zoals riool- en funderingswerken. De houten heipalen zijn doorgaans goedkoper dan de heipalen van alternatieve materialen en kunnen breed worden toegepast. Er kan worden gekozen voor het gebruik van hardhout om de heipalen een lange levensduur te garanderen met goede eigenschappen. Het is mogelijk om de heipalen ongeschild in de grond te zetten om zo nog meer kosten te drukken. Wanneer ze onder de grondwaterstand worden geplaatst kunnen ze immers vele decennia of langer mee, aangezien ze dan in een luchtdichte situatie staan.

Houten heipalen worden ook gebruikt voor de dragende constructie van rioolwerken. Hierbij zorgt een heipaal ervoor dat het riool niet verzakt en op zijn plek blijft liggen. Ook hier geldt dat een groot voordeel van houten heipalen de prijs is in vergelijk met alternatieve materialen.

Vanwege de vraag, maken wij onze heipalen voornamelijk van naaldhout. Dit is een kwalitatief goede houtsoort die ook qua prijs zeer aantrekkelijk is. Al onze houten heipalen kunnen worden geleverd met een erkend keurmerk zoals FSC® en PEFC™. Hiermee garanderen wij dat u te maken heeft met een duurzaam gewonnen product.

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van houten heipalen. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie