Zachthout met Xyhlo biofinish

Xyhlo biofinish is een nieuwe en 100% milieuvriendelijke methode voor het verduurzamen van zachthout voor met name buitentoepassingen. Het is volledig gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en een milieuvriendelijk procedé. Xyhlo biofinish beschermt hout niet alleen voor vele jaren, maar heeft ook de unieke eigenschap om beschadigingen zelf te herstellen zonder dat een extra behandeling nodig is. Xyhlo biofinish is een milieuvriendelijk alternatief voor het verduurzamen van hout in met name buitentoepassingen.

Met Xyhlo biofinish wordt er een biologische beschermlaag op het hout gecreëerd door het hout eerst te bewerken met natuurlijke olie en daarna een biologische coating aan te brengen op basis van een onschadelijke en in de natuur voorkomende schimmel. Hierdoor worden inheemse, minder duurzame houtsoorten langdurig beschermd, zonder dat milieubelastende technologieën of stoffen voor nodig zijn.

Na het verstrijken van de technische levensduur van het hout met de biofinish, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop. Er wordt geen extra CO2 toegevoegd aan onze atmosfeer. Ook niet bij gebruik van het hout t.b.v. energieopwekking. De kosten van Europees zachthout behandeld met Xyhlo biofinish zijn concurrerend met kunststof oplossingen of hout behandeld met milieubelastende technologieën of stoffen. De levertijden bedragen 8 tot 12 weken, afhankelijk van orderomvang, houtsoort en oliegebruik.

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van hout met Xyhlo biofinish. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

Lees meer over Xyhlo biofinish >>

-
Nieuwsbrief