Binnen onze eigen continentale grenzen is er veel goed Europees hardhout te vinden. Deze hardhoutsoorten doen kwalitatief niet onder voor de tropische hardhoutsoorten en hebben een vergelijkbare levensduur. Door de bron van het hout dicht bij huis te zoeken, kunnen wij Europees hout aanbieden dat – door de verkorte transportafstand – milieuvriendelijker is dan vergelijkbare tropische hardhoutsoorten. Wij letten bij het kiezen van het europees hout op de kwaliteit, toepasbaarheid en levensduur.

Europees hout: genoeg keuze!
Bekende Europese hardhoutsoorten zijn Eiken, Lariks, Douglas, Robinia en tamme kastanje. Vooral Robinia heeft goede eigenschappen vergeleken met de tropische hardhoutsoorten en wordt ook wel beschouwd als de meest duurzame hardhoutsoort van Europa en kent veel toepassingen. Robinia komt verspreid over heel Europa voor.

Europees hardhout uit betrouwbare bron

Ook ons Europees hardhout is voorzien van keurmerken om de duurzaamheid en verantwoorde afkomst te garanderen. Wij halen ons Europees hout uit een betrouwbare bron. Bij ons verkoopteam is veel kennis over de producten en houtsoorten aanwezig en helpt graag verder bij het selecteren van een houtsoort. Ook denken ze met u mee over de beste oplossing.

Soorten bekijken

Ons Europees hardhout

Hieronder staat een overzicht van alle Europese hardhoutsoorten die wij aanbieden. Per houtsoort hebben we de meest relevante informatie zoals duurzaamheidsklasse, sterkteklasse en toepassingsgebieden verzameld. Ook de gegevens van iedere Europese houtsoort zijn tevens als pdf te downloaden en af te drukken.

Eiken

Frans Eiken

Robinia

Tamme Kastanje

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie