Delen op:

Frans Eikenhout

Frans Eikenhout is een uitstekend alternatief voor de waterbouw. Frans Eiken wordt in allerlei verschillende toepassingen in de waterbouw als alternatief toegepast. Het bevat looizuur dat in belangrijke mate bijdraagt aan de duurzaamheid van de soort (klasse II/III). Het looizuur in het Frans Eiken hout is ook verantwoordelijk voor een aantal andere karakteristieken. Blauwzwarte verkleuringen komen voor en zijn het gevolg van de reactie tussen ijzer en looizuur (tannine) in het hout. Nat Frans Eikenhout is corrosief in contact met ijzer. En wanneer cement of beton in contact komt met Eiken, zal dat het uitharden vertragen. Versgezaagd Eiken heeft enige neiging tot scheuren, vervormen, collaps en verkleuren.

Frans Eiken is fijner van structuur

Frans Eikenhout staat bekend als Europese hardhoutsoort en groeit in Europa en Klein-Azië. De kleur van het kernhout is geelbruin tot donkerbruin en steekt af tegen het ongeveer 25 - 50 mm brede spinthout dat bleekbruin van kleur is. Europees Eiken is over het algemeen harder, zwaarder en vaster, sterker maar ook grover van structuur dan de geïmporteerde eikensoorten. Bij ons kunt u Frans eikenhout kopen met een uitstekende kwaliteit en mooi uiterlijk. Ons Eiken hout is geschikt voor vele toepassingen en kan ook in GWW toepassingen worden verwerkt.

Eigenschappen Frans Eikenhout

 Naam: Frans Eiken
Uiterlijk: Geelbruin tot donkerbruin
Duurzaamheidsklasse: II / III
Sterkteklasse: -
Massa kg/m3: Vers 900 - 1200
Gedroogd 500 - 970
Lijmen: Goed
Buigen: Zeer goed
Afwerking: Goed
Combinatie met ijzer: Matig
Herkomst: Frankrijk
Extra: Uitstekend alternatief voor waterbouw
Toepassingen: Afrasteringspalen, Opgeklampte schotten Tuinpalen, Dekdelen, Damwand, Vierkante palen
Alternatieven: -

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van Frans Eikenhout. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

bron: Houtvademecum © 2010 Centrum Hout Almere, 10e herziene druk