Bij Regge Hout hebben wij ook verschillende soorten Europees naaldhout in ons assortiment. Binnen Europa zijn grote voorraden naaldhout aanwezig welke voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. De bekende Europese naaldhoutsoorten zijn Douglas, Lariks, Grenen, Vuren, grove Den en Fijnspar.

Mooi en verantwoord tropisch hardhout

Europees naaldhout, duurzame oplossing
De keuze van Europees naaldhout kan een groot financieel voordeel opleveren. Vergeleken met de alternatieve materialen zoals staal en beton is naaldhout een kostentechnisch zeer aantrekkelijk product. De duurzaamheid is hoog door de lage energie bij de productie, de lange levensduur en recyclebaarheid. Zo is Europees naaldhout een duurzaam alternatief. Wij leggen bij de inkoop van het Europees naaldhout veel nadruk op de bron van het hout. Wij letten hierbij op de betrouwbaarheid van de afkomst, de manier van oogsten, biodiversiteit, verwerking, bewerking en de sociale aspecten. Wij houden rekening met factoren die betrekking hebben op ecologie, milieu, de verwerking, importketen en de sociale aspecten die komen kijken bij het verwerken en importeren van ons Europees naaldhout. Hierbij maken wij gebruik van de kennis van FSC® en PEFC™. Hiermee garanderen wij hout uit een betrouwbare bron.

Soorten bekijken

Ons Europees naaldhout

Hieronder staat een overzicht van de naaldhoutsoorten die Regge Hout aanbiedt. Per houtsoort hebben we de meest relevante informatie zoals toepassingsgebieden, duurzaamheids- en sterkteklasse en verzameld. Ook zijn de gegevens van de Europese naaldsoorten als pdf te downloaden en af te drukken.

Douglas

Grenen

Lariks

Vuren

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie