Vurenhout is een zeer bekende houtsoort die veel wordt toegepast in allerlei producten. De Vuren houten bomen bereiken een hoogte van gemiddeld 35 meter. De rechte cilindervormige takvrije stam is ongeveer 20 cm lang en heeft een diameter van 0,6 – 1,2 ( – 1,8) meter. In Nederland is de naam van de boom fijnspar wat duidelijk afwijkt van de naam van het hout. Tussen kernhout en spint is er geen kleurverschil.

Deze houtsoort is wijd verspreid beschikbaar in Europa en is te krijgen in veel verschillende kwaliteiten. Doordat de variatie in kwaliteit bij Vurenhout groot is zal de kwaliteit in de regel het gebruiksdoel bepalen. Vuren hout wordt in grote hoeveelheden gebruikt in de bouw voor dragende constructies (al of niet gelamineerd) kozijnen, puien, ramen, deuren, trappen, vloeren, binnen- en buitenbetimmeringen, balkhout, kasten, kastplanken, lijstwerk, bekistingen, schuren, heipalen, enz. Vurenhout is te verkrijgen met een FSC® of PEFC™ keurmerk om een duurzame afkomst te garanderen. Andere namen voor Vuren hout zijn o.a. Fichte, Fijnspar, Gran en Picea.

De prijs van Vurenhout en andere houtsoorten hangen sterk af van beschikbaarheid, wisselkoersen, vraag en andere factoren. Voor actuele prijzen bel met ons verkoopteam op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

Eigenschappen Vuren hout

 Naam: Vuren
Alternatieve namen: Abete Rosso, Epicéa, European Spruce, Haselfichte, Kuusi, Rottanne, Sapin Blanc, White Deal
Uiterlijk: Geelbruin tot bleek (geschaafd) naaldhout
Duurzaamheidsklasse: IV / V
Sterkteklasse:
Massa kg/m3: Vers 520 – 1100
Gedroogd 300 – 620
Lijmen: Goed
Buigen:
Afwerking: Goed
Combinatie met ijzer: Goed
Herkomst: Heel Europa
Extra: Dit hout is geschikt voor veel doeleinden, veel variatie in kwaliteit
Toepassingen: Beschoeiingspalen, gordingen en vierkante palen
Alternatieven:

bron: Houtvademecum © 2010 Centrum Hout Almere, 10e herziene druk

Andere houtsoorten

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie