Regge Hout is gespecialiseerd in tropisch hardhout en de toepassingen daarvan. Ons assortiment tropische houtsoorten is uitermate geschikt voor alle GWW oplossingen. Wij hebben een strenge selectie van onze tropische hardhout soorten waarbij kwaliteit en duurzaamheid zeer belangrijke factoren zijn. Wij stellen hoge eisen aan onze producten en hierdoor is bijna al ons tropisch hardhout uitgerust met een duurzaamheids klasse I en zeer goed toepasbaar voor het gebruik buiten, binnen of in contact met water. Hierbij garanderen wij ook een lange levensduur die vergelijkbaar is met of beter is dan de alternatieve materialen.

Mooi en verantwoord tropisch hardhout

Tropisch hardhout is niet alleen zeer geschikt voor de GWW toepassingen maar heeft ook een natuurlijke en warme uitstraling in tuinen, parken of langs de waterkant. Onze tropische houtsoorten zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en Afrika. Wij leggen bij de inkoop van de tropische houtsoorten veel nadruk op de bron van het hout. Wij letten hierbij op de betrouwbaarheid van de afkomst, de manier van oogsten, biodiversiteit, verwerking, bewerking en de sociale aspecten. Wij houden rekening met de ecologische, milieu, de verwerking, importketen en de sociale vlakken die komen kijken bij het verwerken en importeren van ons hout. Hierbij maken wij gebruik van de kennis van FSC® en PEFC™. Hiermee garanderen wij hout uit een betrouwbare bron.

Soorten bekijken

Tropisch hardhout

Hieronder staat een overzicht van alle tropische houtsoorten die wij aanbieden. Per tropische houtsoort hebben we de meest relevante informatie zoals sterkteklasse, duurzaamheidsklasse en toepassingsgebieden verzameld.

Azobé

Angelim Vermelho

Bankirai

Basralocus

Bilinga

Cloeziana

Karri

Massaranduba

Okan

Tali

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie