Azobé hout groeit in tropisch West Afrika: Kameroen, Ivoorkust en Ghana. Azobé heeft opvallende wit tot geel gekleurde stoffen in de vaten. Het tot 50 mm brede spinthout is scherp afgetekend en duidelijk lichter gekleurd dan het kernhout. Vers gezaagd Azobé hardhout bezit een typische tanninegeur die na verloop van tijd verdwijnt. IJzer heeft de neiging tot corroderen in contact met Azobé. Andere namen voor Azobe hout zijn o.a. Aba, Aya, Eba en Kaku.

Azobé

Azobé hout breed toepasbaar

In het assortiment van Regge Hout is het Azobé hout een belangrijke houtsoort. Dit roodbruine hardhout is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout en zeer geschikt voor de toepassingen in de grond-, weg en waterbouw. Azobé hardhout is tevens zeer duurzaam vanwege de hoge massa en sterke eigenschappen. Van Azobé kunnen allerlei producten gemaakt worden, zoals sluisdeuren, remmingwerken, stuwen, steigers, bruggen, brugdekken, damwanden, gordingen, palen, planken en wrijfgordingen. Andere toepassingen zijn draglineschotten, paardenboxen en constructieonderdelen in galerijen en bordessen. Ons Azobé hout kan worden geleverd met een FSC® keurmerk.

direct contact

Eigenschappen Azobé hout

 Naam: Azobé
Alternatieve namen: Akoga, Akogha, Akoura, Asobe, Bakundu, Bongossi, Bonkolé, Ekki, Endwi, Esore, Hendui, Okoga
Uiterlijk: Roodbruin hardhout
Duurzaamheidsklasse: I
Sterkteklasse: D70
Massa kg/m3: Vers 1100 – 1300
Gedroogd 940 – 1100
Lijmen: Goed
Buigen: Slecht
Afwerking: Goed
Combinatie met ijzer: Kan corroderen
Herkomst: West-Afrika
Extra: Zware hardhoutsoort, grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid
Toepassingen: Constructiehout in de waterbouw voor sluisdeuren, remmingwerken, stuwen, steigers, bruggen, brugdekken, damwanden, gordingen, palen, Wrijfgordingen, draglineschotten, paardenboxen en constructieonderdelen
Alternatieven: Angelim VermelhoKarriMassaranduba

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie