Basralocus hout is afkomstig uit Suriname, Brazilië en Frans Guyana. Het kernhout is goud-, roest- of purperbruin van kleur met een meestal bruinrode gloed. Dit steekt duidelijk af tegen het 30 tot 60 mm brede spinthout dat in verse toestand lichtgrijs van kleur is en na blootstelling aan het daglicht licht roodbruin van kleur wordt. Andere namen voor Basralocus hout zijn o.a. Angélique en Basralokus.

Basralocus hout, Immuun voor Paalworm

Basralocus hardhout is zeer geliefd bij toepassingen in de waterbouw. Basralocus palen zijn van nature immuun voor paalworm. Het hout bevat 0.5 – 2.5% kiezellichaampjes, waardoor het praktisch resistent is voor paalwormen in een gematigd klimaat. In combinatie met de opvallende sterkte is Basralocus hout bij uitstek geschikt als paal- en constructiehout in de waterbouw. Een typisch Nederlandse toepassing is het gebruik van Basralocuspalen voor de balanspriemen van ophaalbruggen. Ook heeft Basralocus hardhout van nature een goede weerstand tegen schimmels. Hierdoor is deze houtsoort zeer duurzaam te noemen en ideaal om toe te passen in waterbouw toepassingen. Basralocus hout is redelijk goed te bewerken. Wel raden we u aan hierbij hardstalen gereedschap te gebruiken in verband met het kiezelgehalte.

De prijs van Basralocus en andere hardhoutsoorten hangen sterk af van beschikbaarheid, wisselkoersen, vraag en andere factoren.
Voor actuele prijzen bel met ons verkoopteam op +31 547 286350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

direct contact

Eigenschappen basralocus hout

 Naam: Basralocus
Alternatieve namen: Basterd Locus, Angelica Do Para, Bas Ra Locus, Basra Locus
Uiterlijk: Goud-, Roest-, tot Purperbruin hardhout
Duurzaamheidsklasse: I/II
Sterkteklasse: D18
Massa kg/m3: Vers 1000 – 1150
Gedroogd 660 – 900
Lijmen: Matig
Buigen:
Afwerking: Redelijk bewerkbaar, hardstalen gereedschap is aangeraden vanwege kiezelgehalte
Combinatie met ijzer:
Herkomst: Zuid-Amerika
Extra: Zeer duurzaam, bestand tegen schimmels en insecten immuun voor paalworm door het kiezelgehalte. Geschikt voor waterbouw
Toepassingen: Paal- en constructiehout in de waterbouw en Basralocuspalen voor de balanspriemen van ophaalbruggen
Alternatieven:

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie