Ons Okan hout komt uit West-Afrika en is na het zagen geel tot goudbruin, soms roodbruin. Dit kwalitatief goede hout is zeer duurzaam met een duurzaamheidsklasse I. Okan hardhout is zeer goed bruikbaar voor de grond-, weg en waterbouw en met de hoge volumieke massa heeft het een lange levensduur. Wij leveren al ons Okan hout en Okan producten voor de beste prijs en met een erkend FSC® keurmerk. Hierdoor garanderen wij producten met een eerlijke en verantwoorde afkomst. Andere namen voor Okan hout zijn o.a. Adoum en Edoum.

Okan hout zeer geschikt voor de GWW

Okan hout is zeer geschikt voor de GWW-sector. Door zijn grote duurzaamheid is Okan bij uitstek geschikt voor buitenwerk, vooral voor waterbouwkundige objecten als sluisdeuren, damwanden, palen, havenwerken en onderbouw van bruggen. Verder kan het overal worden toegepast waar hoge eisen aan sterkte en duurzaamheid worden gesteld, bijvoorbeeld voor dwarsliggers, zware constructies en industrievloeren. Door zijn mooie warme kleur kan het zeer goed dienen voor decoratieve gedraaide artikelen. In Groot-Brittanië wordt Okan hout als vervanger van Demerara groenhart gebruikt. Het kernhout heeft een grote weerstand tegen aantasting door paalworm in zeewater.

direct contact

Eigenschappen Okan hout

 Naam: Okan
Alternatieve namen: Bouémon, Denya, N’duma
Uiterlijk: Geel tot goudbruin/roodbruin hout
Duurzaamheidsklasse: I
Sterkteklasse: D50
Massa kg/m3: Vers 1000 – 1200
Gedroogd 800 – 1100
Lijmen: Slecht
Buigen: Slecht
Afwerking: Moeilijk door draadverloop en volumieke massa. Goed te draaien
Combinatie met ijzer: Voorboren noodzakelijk
Herkomst: West-Afrika
Extra: Zeer goed bruikbaar voor GWW, zeer duurzaam
Toepassingen: Sluisdeuren, damwanden, palen, havenwerken en onderbouw van bruggen dwarsliggers, zware constructies en industrievloeren
Alternatieven: Demerara (in UK)

bron: Houtvademecum © 2010 Centrum Hout Almere, 10e herziene druk

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie