Draglineschotten van hardhout

Regge Hout biedt verschillende kwaliteiten draglineschotten. We hebben draglineschotten speciaal voor de langlopende projecten, gemaakt van hoge kwaliteit houtsoorten met een lange levensduur. Voor projecten met een beperkte looptijd hebben we ook geschikte draglineschotten welke gemaakt worden van minder prijzige houtsoorten. Zo hebben we voor iedere toepassing het juiste type draglineschot met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.
Stevige draglineschotten

Bij draglineschotten zijn de druksterkte en hardheid van met name de buitenste balken de belangrijkste graadmeters voor de kwaliteit en geschiktheid. De kraan- en dragline-schotten die Regge Hout levert bestaan uit balken die worden opgebouwd uit houtsoorten die een gemiddelde gewichtklasse van meer van 1100 kg per m3 hebben (vers gewicht) en uitstekende eigenschappen bezitten als het gaat om duurzaamheid, verticale druksterkte, buigsterkte en elasticiteit. De buitenste balken bestaan uit houtsoorten met een druksterkte van 95 + (Nm2 gemeten bij 12 % MC) die tegelijkertijd ook voldoende beschikbaar zijn.

Voordelen houten dragline schotten

Op de markt voor dragline schotten zijn er diverse alternatieven beschikbaar. Zo zijn er stalen schotten en zelfs kunststof draglineschotten. Stalen draglineschotten zijn minder geschikt voor projecten waar geen harde vlakke ondergrond aanwezig is. Ze buigen namelijk veel sneller door dan dat houten schotten dit doen. Om dit te voorkomen, moeten dikkere schotten gebruikt moeten, met alle prijsconsequenties van dien. Houten draglineschotten beschikken over de goede eigenschappen als het gaat om de elasticiteit en druksterkte.

Binnen de houten dragline schotten zijn er ook weer diverse mogelijkheden. Een veel gebruikte houtsoort is Azobé. Deze hardhoutsoort met een duurzaamheidklasse I is zeer geschikt vanwege de lange levensduur en duurzaamheid. Er zijn er ook andere houtsoorten geschikt voor draglineschotten die qua eigenschappen gelijk zijn aan die van Azobé. Regge Hout biedt een ruim assortiment draglineschotten met een erkend keurmerk aan. Wij kunnen draglineschotten leveren met FSC® of PEFC™ keurmerk om een duurzame afkomst te garanderen.

De Voordelen van houten draglineschotten

De voordelen van Regge Hout draglineschotten hebben we nog even op een rij gezet:

 • Houten schotten buigen veel minder door dan dat andere materialen als staal en kunststof dit doen
 • Toepasbaar op zachte en niet vlakke ondergrond
 • Prijsniveau
 • Juiste aanvoerkanalen met goede kwaliteitscontroles
 • Grote partijen rechtsreeks op aanvoer te leveren
 • Draglineschotten op voorraad, dus snelle levering
 • Transport rechtstreeks op de werf of direct bij het relevante werk

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van onze draglineschotten. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.  Naam*


  Bedrijfsnaam


  Telefoonnummer *


  E-mailadres *


  Aanvullende informatie