Beschoeiingen herstellen

De komende maanden staan de herstelwerkzaamheden van beschoeiingen van onder meer slootkanten weer op de agenda. Grote en kleine aannemers voeren deze werkzaamheden veelal uit in opdracht van de waterschappen. Na het broedseizoen kunnen de slootkanten en andere waterkanten weer onderhouden en desgewenst beheerd worden. Er wordt doorgaans besloten tot herstelwerkzaamheden van beschoeiing over te gaan, wanneer sloten worden uitgebaggerd en de beschoeiing beschadigd wordt tijdens het baggeren of als blijkt dat de beschoeiing aan vervanging toe is.

Vlechtmatten een alternatief?

Voorheen werden vlechtmatten meestal van Azobé gemaakt. Maar i.v.m. de beperkte beschikbaarheid van Azobé vlechtmatten is het alternatief Robinia vlechtmatten. En deze vlechtmatten kunnen worden gebruikt in combinatie met bovengenoemde palen. Een vlechtmatten beschoeiing is een lichtere variant van een paal-schot beschoeiing, de vlechtmatbeschoeiing is een prima alternatief voor de paal-schot beschoeiing mits dit qua sterkte mogelijk is. Regge Hout heeft standaard Robinia vlechtmatten op voorraad.

Beschoeiing a la Regge Hout

Het meest gebruikt voor beschoeiingen zijn houten schotten i.c.m. palen. Vanwege de lange levensduur van het hout en het fraaie uiterlijk dat vaak perfect past in het omgevingsbeeld. Bij Regge Hout bouwen we de nog schotten zelf en kunnen daardoor aan veel klantwensen voldoen. Er is keuze uit schotten volledig vervaardigd van hardhout, schotten bestaande uit een combinatie van hardhout en naaldhout en schotten volledig van naaldhout. De keuze voor de houtsoort hangt af van de gewenste duurzaamheid van de beschoeiing, maar ook de vereiste sterkte kan een rol spelen in de keuze voor de houtsoort. Regge Hout heeft een ruime voorraad ronde en vierkante palen die geschikt zijn voor gebruik van beschoeiingen.

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van beschoeiingen. Bel ons op +31 547 286350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

-
Nieuwsbrief