Maatschappelijk verantwoord voordelig hardhout kopen

Wij zijn verheugd u te kunnen vertellen over een nieuw initiatief op internet voor de verkoop van hardhout. Sinds deze week zijn wij gestart met Voordeel Hout. Op www.voordeelhout.nl kunt u voordelig bundels hout online kopen. De aangeboden partijen hardhout zijn courant, maar voldoen niet volledig aan de (soms strenge) eisen van de grond-, weg- en waterbouw t.a.v. bijvoorbeeld afmeting en houtsoort. Niettemin is dit prima hout en heel geschikt voor kleinere toepassingen of werken.

Het idee van Voordeel Hout ontstond uit onze behoefte om restantpartijen hout MVO-vriendelijk te benutten. Na levering van een order volgens groothandelsspecificatie of bestek blijven er vaak partijen hout over die niet voldoen aan de vraag vanuit de GWW of tuinhouthandel. Hout is immers een natuurproduct en een bestek of zaagspecificatie komt bijna nooit overeen met de totale hoeveelheid gezaagd hout die uit een stam te halen valt. Er zit bijna altijd meer hout in een boom dan er besteld is of dat voldoet aan de vraag vanuit de GWW of tuinhouthandel. Denk daarbij aan hoeveelheid, afmeting, houtsoort of kleur. Tot voor kort was er voor dit hout geen structurele bestemming binnen Regge Hout. Toch wilden we er iets mee. Zo is het idee voor Voordeel Hout ontstaan. Nu kunnen we deze partijen hardhout maatschappelijk verantwoord gebruiken en aanbieden, en dat ook nog voor een voordelige prijs.

Bij aanvang staan er ruim 400 bundels hout op www.voordeelhout.nl. Eind van het jaar moeten dat er 1.000 zijn. De hoeveelheden per bundel variëren van enkele planken tot ruim 3 m3 bestekhout in één bundel. Betalen kan op Voordeel Hout met iDeal of door het bedrag zelf over te maken. Gekochte bundels hardhout kunnen iedere zaterdag worden afgehaald tussen 8:00 uur en 12:00 uur in Goor bij Regge Hout. Voordeel Hout is nog in onderhandeling met een grote transporteur t.b.v. transport door heel Europa.

Neem eens een kijkje op www.voordeelhout.nl.

-
Nieuwsbrief