Schimmel redt hout

Waarom zwarte schuttingen en schuurtjes over een jaar of tien hip zijn

"Hoe houd ik mijn hout langer goed?" Dat is de grote vraag waar houthandelaren graag een antwoord op zouden krijgen. De 2 meest gebruikte manieren om hout te verduurzamen, impregneren cq. platoniseren, zijn giftig of duur. Maar er is hoop. Er zijn nieuwe ontwikkelingen die gebruik maken van schimmels. Het klinkt tegenstrijdig: hout behandelen met een schimmel zodat het niet gaat rotten. Het werkt, maar hoe? Nederlandse wetenschappers zoeken het uit. De speurtocht naar de ultieme combinatie van hout, olie en schimmel.

Onlangs verscheen in het populair wetenschappelijk tijdschrift Quest een artikel over een nieuwe ontwikkeling om hout te beschermen en de levensduur te vergroten door gebruik te maken van schimmels. Een huis-, tuin- en keuken schimmel. Een schimmel die het hout beschermt en ook nog eens krasjes in het oppervlak zelf repareert. Een schimmel die zich overal ter wereld thuisvoelt. Hij leeft in de badkamer en de stofzuiger, op glas, op stenen en op bladeren. Hij heeft weinig nodig om in zijn levensbehoeften te voorzien. De onderzoeken rondom de toepassing van deze schimmel zijn nog in volle gang. Toch willen we u als relatie van Regge Hout hierover al berichten.

Regge Hout is namelijk de grote aandeelhouder achter de ontwikkelingen rondom deze houtbeschermende schimmels. Samen met onderzoekers Michael Sailer en Elke van Nieuwenhuijzen en TU Eindhoven werken we aan de ontwikkeling van deze nieuwe milieuvriendelijke manier om hout te beschermen en duurzamer te maken.

Download hier het hele artikel uit de Quest!

Wilt u nu al meer weten over deze revolutionaire ontwikkeling? Wij staan u graag te woord. Bel ons op +31 547 286350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

-
Nieuwsbrief