Dichtbij het centrum van Almelo wordt een nieuw stuk binnenstad gecreëerd. Dit stadsdeel draagt de naam Indië. Hier wordt een unieke combinatie gecreëerd van wonen, historische fabrieksgebouwen, water, groen, cultuur en horeca. Er worden ruim 600 woningen gerealiseerd. De haven is het entree van Indië. Het kanaal wordt hiertoe verbreed, zodat er een waterplein ontstaat. Bij dit waterplein – met bijzondere waterwoningen en herenhuizen – komt ook de boulevard. Dit is tevens de verbinding met het centrum van Almelo.

Acon BV heeft opdracht gekregen om een damwandconstructie met een vlonder aan te leggen op het Indië terrein in Almelo. Acon heeft Regge Hout ingeschakeld als partner en leverancier voor het te gebruiken hout. Acon BV is erg te spreken over de leveringen en service van Regge Hout. We laten Hans Woudsma van Acon aan het woord. “Regge Hout heeft praktisch meegedacht over de invulling van het werk om tot een gedegen advies te komen over de te gebruiken houtsoorten. Naast het goede advies betreffende deze houtsoorten en toepassingen, kwam Regge Hout ook prijstechnisch als beste naar voren. Het hout was op korte termijn leverbaar waardoor we op tijd konden starten met de aanleg van de constructie. We werden daarnaast op tijd voorzien van de juiste documenten om aan te kunnen tonen dat het geleverde hout FSC gecertificeerd was”.

Acon BV is naast het aanleggen van dit soort damwandconstructies, ook gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van afrasteringen en beschoeiingen.

Opdrachtgever Acon BV
Houtsoort FSC hardhout (damwand, bestekhout, palen en dekdelen)
Locatie Indië-terrein te Almelo