Op het voormalige terrein van de CSM suikerfabriek in Halfweg ligt tegenwoordig Sugar City. Deze Centrale Suiker Maatschappij N.V. werd opgericht in 1919 en hield zich bezig met de productie van suiker uit suikerbieten. Het bedrijf groeit in de jaren zeventig van de vorige eeuw uit tot een groot concern. In 1981 werd hier zelfs de televisieserie ‘De Fabriek’ opgenomen. Door afname van het aantal suikerfabrieken en -activiteiten, sluit de fabriek definitief haar poorten in 1992. Met de sluiting van de suikerfabriek is ongeveer 110.000 m² grondoppervlak vrijgekomen voor herbestemming. Gemeente Haarlemmermeer wil rond 2008 van dit afgelegen industrieterrein halverwege Amsterdam en Haarlem, een plezierig en levendig gebied maken. Een groot deel daarvan wordt gerealiseerd door transformatie van bestaande bebouwing. Maar er vindt ook nieuwbouw plaats. Het CSM-terrein wordt in fasen ontwikkeld en is over een aantal jaren volledig in gebruik.

De twee suikersilo’s en het koelgebouw worden als eerste getransformeerd. Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van het gehele project is de duurzame stedenbouw. Door de bestaande gebouwen te hergebruiken en te veranderen in kantoorgebouwen krijgen deze unieke gebouwen een tweede kans. De oude suikersilo’s zijn ondertussen getransformeerd naar prachtige kantoorgebouwen waarvan de nieuwe aluminium gevel met diamantvormige uitsparingen het een iconische uitstraling geven.

Er moest een sterke houten loopbrug worden gerealiseerd naar de beide kantoorgebouwen. Palletwagens en andere transportmiddelen moesten hier zonder moeite overheen kunnen. Een hele uitdaging! Om deze reden heeft vastgoedontwikkelaar Cobraspen, Regge Hout benaderd. “We zochten een partner die ons goed kon adviseren en die een hoge leverbetrouwbaarheid heeft“. Regge Hout staat bekend als specialist op het gebied van Azobé hout en andere tropische hardhoutsoorten. “De keuze was snel gemaakt”, aldus de opdrachtgever. We zijn uitstekend geadviseerd inzake het gebruiken van Azobé hardhout en de maatvoering van de vlonderdelen en balken. Het hout is op tijd geleverd conform afspraak. Het geleverde hout was van goede kwaliteit en de palletwagens en andere transportmiddelen konden zonder moeite over de loopbrug. En dit alles voor een goede prijs.

Heeft u nog vragen over de brug van Sugar City of andere vragen over het bouwen van houten bruggen, neem dan contact met ons op. Ons verkoopteam helpt u graag verder.

Opdrachtgever Cobraspen
Houtsoort Non FSC Azobe
Locatie Sugar City, Halfweg