Grontmij heeft in 2013 opdracht gekregen voor de terreininrichting voor de nieuwbouw van het ziekenhuis Meander Medisch centrum te Amersfoort. In deze nieuwe zorginstelling van meer dan 100.000 m2 staat de mens centraal en het contact met de omliggende groene omgeving. Een zogenaamde ‘healing environment’ waarin patiënten sneller kunnen herstellen.

Grontmij heeft hiervoor in de omgeving o.a., wandelpaden, revalidatietuin, bankjes, en een steiger aangelegd voor de revaliderende patiënten.

De projectleider van Grontmij, Martijn Schuerink, heeft Regge Hout benaderd voor het leveren van duurzaam hout voor de steiger aan de achterzijde van het ziekenhuis. En voor de onderslag van de vrijdragende loopvlonder van de entree van het ziekenhuis. Voor Regge Hout was dit een unieke kans om een aandeel te hebben in dit mooie project. Martijn Schuerink hierover “Regge Hout kon op korte termijn goed adviseren en duurzame houtsoorten aanbieden. Ze gaven een mooie oplossing voor de begaanbaarheid van de dekdelen. Het hout werd op tijd geleverd, zodat de deadline van de steiger niet in gevaar kwam.”

Regge Hout heeft voor de steigerconstructie FSC 100% Cloeziana palen en FSC 100% Okan liggers geleverd. En voor de vlonderconstructie FSC 100% Azobe dekdelen. De dekdelen zijn op verzoek van Grontmij voorzien van een antislip laag. Dekdelen kunnen gevaarlijk glad worden door slijtage, algen of regen, wat de begaanbaarheid verslechterd en de risico’s op ongelukjes vergroot. Dankzij Regge Hout Safegrip® wordt de begaanbaarheid van dekdelen verbeterd en de veiligheid vergroot. Eind 2013 zijn de eerste patiënten opgenomen en konden zij genieten van de fraai vormgegeven en veilige omgeving.

Uitvoer door Grontmij Nederland B.V. Arnhem
Houtsoort FSC 100% Azobe, FSC 100% Cloeziana, FSC 100% Okan
Locatie Meander ziekenhuis Amersfoort