De Beverse groendienst (Beveren – België) heeft in samenwerking met de Vrij Basisschool van Melsele het droompark ontworpen. De hoogstamboomgaard uit het uiteindelijke ontwerp is typisch voor Melsele en het Waasland. Op het hoogstgelegen punt wordt een bos ontwikkeld van 15.000 vierkante meter. Een deel van dat bos fungeert als geboortebos. De Molenbeek kronkelt dwars door het bos en op verschillende bruggen kunnen bezoekers kennismaken met het leven in en rond het water.

De werkzaamheden voor de aanplanting van het bosperceel, de aanleg van de hoogstamboomgaard en de realisatie van de beekvallei en Finse pisten zijn uitgevoerd in 2014. Het plaatsen van de bruggen over de Molenbeek staat gepland voor 2015. De gemeente Beveren heeft het aannemersbedrijf Heyrman – De Roeck NV (Beveren – België) hiervoor de opdracht gegeven. Heyrman – De Roeck NV is al vele jaren gespecialiseerd in waterbouwkundige werken zoals het plaatsen van betuiningen, aanlegsteigers, loopdekken en bruggen in hardhout.

Heyrman – De Roeck NV heeft Regge Hout benaderd voor de prefabconstructies. Regge Hout werkt regelmatig met prefabconstructies en is gespecialiseerd in het compleet opleveren van deze constructies. Hierbij wordt het vervaardigen van de houten onderdelen, het monteren en leveren van de constructies van A tot Z begeleid. De diverse onderdelen van de houten constructies zoals de liggers, stijlen, leuningregels, planken en balken en dekdelen zijn van gecertificeerd hardhout FSC Azobe. Om de veiligheid te waarborgen, zijn dekdelen voorzien van een speciale antisliplaag. Dekdelen kunnen gevaarlijk glad worden door slijtage, algen of regen, wat de begaanbaarheid verslechterd en de risico’s op ongelukken vergroot. Met Regge Hout Safegrip® wordt de begaanbaarheid van dekdelen duurzaam verbeterd en de veiligheid vergroot.

In mei 2015 zijn prefabconstructies compleet gemonteerd afgeleverd door Regge Hout bij het Landschapspark. Heyrman – De Roeck NV heeft de bruggen over de Molenbeek geplaatst.

Opdrachtgever Gemeente Beveren – België
Houtsoort FSC 100% Azobe
Locatie Melsele