De Bergse Plassen bij Rotterdam bestaan uit de Voorplas en de Achterplas. Deze twee plassen zijn ontstaan door turfwinning in de zeventiende en achttiende eeuw. Tussen deze Voor- en Achterplas bevindt zich een smalle strook waarover de middeleeuwse verbindingsweg ligt tussen Rotterdam en Hillegersberg. De Straatweg. De Bergse Voorplas is aangesloten op de Rotte. Daarmee kan heel Rotterdam en omgeving worden bereikt per boot vanuit de plassen.

In de Bergse Achterplas liggen een aantal eilandjes met recreatiewoningen. Één van die eilanden hoort bij een woning aan de Straatweg en werd in het verleden door een drijvende brug verbonden met de vaste wal. De nieuwe eigenaar besloot om het eiland te betrekken bij de tuin d.m.v. een vaste brug. Een pronkjuweel. Tevens wilde deze eigenaar aan de brug aanlegsteigers maken zodat de boten van de eigenaar en van zijn gasten hier kunnen aanmeren.

“Om deze bijzondere brug te realiseren was hout nodig van de beste kwaliteit. Vanwege de jarenlange relatie met Regge Hout wisten zij precies welke kwaliteit en hulp wij nodig hadden voor het beste resultaat. Een open en duidelijke communicatie en meedenken met ons is hiervoor essentieel. Ook als het weleens misgaat wordt de verantwoordelijkheid genomen om dit op te lossen op de manier die voor ons het beste is.” Aldus de opdrachtgever.

Vanwege de zachte bodem is de brug voorzien van FSC 100% Cloeziana ronde palen van 9 en 10 meter. Er is duurzaam Azobe hout gebruikt voor de onderconstructie. De dekdelen van Bilinga zijn op maat geleverd, zodat er in het werk veel tijd bespaard werd. Om te kunnen genieten van het mooie uitzicht zullen er over de lengte van de brug nog zitbanken worden geplaatst. Regge Hout heeft hiervoor Frans Eiken hout geleverd.

Kwalitatief hoogwaardig hardhout in combinatie met de beste bevestigingsmiddelen gemonteerd door enthousiaste vakkundige mensen geeft een uniek resultaat.

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen over onder meer de brug Bergsche Plassen Rotterdam.

Opdrachtgever Particulier
Houtsoort FSC 100% Cloeziana, Bilinga, Azobe en Frans Eiken
Locatie Rotterdam