Om de oever van de IJssel toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor inwoners en andere bezoekers is door de gemeente besloten om het pleintje aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel op te knappen. Dit pleintje werd voorheen vooral gebruikt als parkeerplaats. Het nieuwe plein is ontworpen door landschapsarchitect Jos van Lindeloof. Afgelopen zomer is het plein door Wethouder Jean-Paul Meuldijk geopend.

De parkeerplaats is omgetoverd tot een mooi plein met een terras, een met hout beklede tribune, een kunststof vlonder en metalen loopstroken en trappen. Voor de aankleding zijn er 6 grote ronde plantenbakken geplaatst. Voor al dat houtwerk en de montage van de kunststof vlonders heeft de hoofdaannemer de firma A.J. Verduijn uit Nieuwerkerk aan Den IJssel benaderd.

Regge Hout is op haar beurt benaderd voor het leveren van het hout voor het gehele project. Verduijn werkt al jaren samen met Regge Hout en voor de levering van het hout voor dit werk kwam Regge Hout ook nog eens als beste naar voren. Op zowel de prijs als de leversnelheid scoorden ze het beste. In april dit jaar zijn de bijna 700 latten voor de bekleding van de tribune op het Raadhuisplein geleverd. De houtsoort FSC 100% Cumaru is vooraf door de opdrachtgever vastgesteld.

“De samenwerking met Regge Hout is ook bij dit project goed bevallen. Door de korte levertijd is de opleverdatum niet in gevaar gekomen. Daarnaast was er weinig uitval en was al het hout toe te passen”, aldus Wim Verduijn.

Opdrachtgever Gemeente Capelle aan den IJssel
Houtsoort FSC 100% Cumaru
Locatie Capelle aan den IJssel