Ongeveer 4 jaar geleden is er in de gemeente Veghel een wijkverbetering uitgevoerd en is er een nieuwe vlonder aangelegd. Deze nieuwe vlonder bevindt zich midden in een woonwijk waarachter stadswateren lopen. De vlonder, die deel uitmaakt van de looproute aldaar, is in de loop der jaren glad geworden door alg aanslag. Een gevaarlijke en onveilige situatie. Bewoners hebben hier melding van gemaakt bij de gemeente.

We laten Martijn van der Pol, toezichthouder van de gemeente Veghel aan het woord. “We hebben mogelijkheden onderzocht voor het veilig maken van de vlonder. Gezien het feit dat de vlonder nog maar enkele jaren bestaat is het vervangen van het hout geen optie. Er diende daarom een oplossing te komen voor het aanbrengen van een slijtvaste antislip laag op de aanwezige vlonder. Hierbij dient de duurzaamheid van het hout niet aangetast te worden. Uit navraag bij andere gemeentes is naar voren gekomen dat Safegrip on Site® een ideale oplossing is voor het probleem.”

De gemeente Veghel heeft Regge Hout benaderd voor het aanbrengen van een Safegrip on Site® antislip laag op de vlonder. In de reeds bestaande, gemonteerde dekdelen zijn ter plaatse per plank drie zwaluwstaartprofielen gefreesd. Vervolgens zijn de geprepareerde groeven ingespoten met de gepatenteerde 2-componenten kunststof en voor uitharden ingestrooid met kwartszand. In totaal is 420m1 aan Safegrip verwerkt. “Safegrip on Site® is naar tevredenheid uitgevoerd. De vlonder is nu weer veilig en gebruiksvriendelijk. Ik kan deze dienst zeker aanbevelen bij andere gemeentes”, aldus Martijn van der Pol.

Bekijk de verschillende foto’s om een impressie te krijgen van Safegrip on Site® voor de gemeente Veghel.

Heeft u nog vragen over Safegrip on Site®, dan helpt ons verkoopteam u graag verder.

Opdrachtgever Gemeente Veghel
Locatie Veghel