De gemeente Berkelland heeft een aantal houten bruggen in Eibergen en Borculo geselecteerd voor renovatie. De houten bruggen in Eibergen zijn een onderdeel van diverse wandelroutes en de brug in Borculo is een verbinding tussen de horecazaken de Stenen Tafel en Olliemölle. De aanwezige antislip laag was in slechte conditie en hierdoor is er een gevaarlijke en onveilige situatie ontstaan. Met het echte winterweer voor de boeg diende er op korte termijn een geschikte oplossing te komen voor dit probleem.

Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V. uit Hengelo (O) werkt al jaren samen met de gemeente Berkelland. Van Heteren heeft volop kennis en expertise van bruggen. Of het nu gaat om het ontwerpen en of het leveren en aanbrengen van een nieuwe brug, het vervangen van een bestaande brug of het plegen van onderhoud aan een bestaande brug. De geselecteerde houten bruggen zijn wat betreft het hout nog in prima conditie. Er diende daarom een oplossing te komen voor het aanbrengen van een nieuwe slijtvaste antislip laag op de aanwezige houten bruggen.

In samenwerking met van Heteren heeft Regge Hout het aanbrengen van een slijtvaste antislip laag op locatie aangebracht. Regge Hout heeft Safegrip on Site® ontwikkeld voor dergelijke situaties. Door het verbeteren van de 2-componenten kit kan de antislip-voorziening al worden aangebracht bij temperaturen van 8⁰C. Hierdoor is het mogelijk geworden om Safegrip on Site® ook in de decembermaand uit te voeren.

Door een flexibele en innovatieve samenwerking tussen van Heteren en Regge Hout is het uitvoeren van Safegrip on Site® succesvol op korte termijn gerealiseerd.

Opdrachtgever Gemeente Berkelland
Hoofdaannemer Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V.
Locatie Borculo