Het Nationaal Park Hoge Kempen is gelegen net over de grens bij Born in Limburg en werd in 2006 geopend. Natuurcentrum De Lieteberg Zutendaal is één van de zes toegangspoorten tot het Nationaal Park. Lieteberg is de poort van de Mikrokosmos. Naast het ondergrondse insectencentrum ‘Entomopolis’ kan je ook op blote voeten wandelen op het ‘Blotevoetenpad’. Een 2 km lang parcours dat enkel toegankelijk is op blote voeten. Hier kun je je zintuigen en je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water laten ondergaan. Bovendien kan je je ogen de kost geven vanuit de 18 meter hoge houten uitkijktoren.

De Lieteberg heeft in samenwerking met Sablo Speeltoestellen het Blotevoetenpad uitgebreid met de ‘Dragonfly’. Een 100 meter lang spectaculair kruinenpad dat uitmondt in een 10 meter hoge scheve toren boven de vijver. Het pad is volledig in hout met wiebelende hangbruggen, beveiligd met netten. Bezoekers kunnen vanuit het bestaande pad doorgaan naar de toren, waar ze een schitterend uitzicht hebben over de onderliggende vijver en het terrein. Langs net- en plankenbruggen is het mogelijk de toren te bereiken. Eenmaal op de toren kan men met ladders lager in de toren afzakken.

Voor het realiseren van de toren heeft Sablo Speeltoestellen Regge Hout benaderd voor het leveren van het hout. Sablo heeft samen met Regge Hout gekozen voor onder meer FSC 100% Cloeziana ronde palen vanwege de zachte bodem van de vijver. De ronde palen zijn als basis gebruikt voor de toren en de bruggen. Het hout is door Regge Hout volledig op maat en gebruiksklaar geleverd.

Heeft u nog vragen over de Dragonfly in Zutendaal of zoekt u ook een houtleverancier die met u meedenkt en haar beloftes waarmaakt? Bel ons dan op +31 547 286350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

Opdrachtgever De Lieteberg Zutendaal
Houtsoort FSC 100% Cloeziana
Locatie Zutendaal (België)