De gemeente Schiedam had een lang gekoesterde wens om een hoogwaardige regionale fietsroute aan te leggen langs de Poldervaart. Hiervoor heeft de gemeente een projectplan opgesteld. De fietsroute dient Schiedam Noord en Zuid met elkaar te verbinden en aan te sluiten op de Beneluxtunnel en de paden richting het buitengebied van het Midden-Delfland. Het project richt zich op het realiseren van de ontbrekende schakels van het fietspad. Een duidelijke, zichtbare en veilige route aan de oostzijde van de Poldervaart en dient te passen in het landschap.

Voor het ontwerp van de inpassing van de fietsroute is goed gekeken naar elementen als het verbeteren van de bestaande fietspaden, de recreatieve waarden, natuurwaarden en de sociale veiligheid rond de Poldervaart. Op een aantal locaties dient de omliggende openbare ruimte heringericht te worden, zoals de visvlonder aan de zijarm van de Poldervaart.

De civiele aannemer VanderPlas heeft veel ervaring met werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw. De opdracht aan VanderPlas was o.a. om de bestaande visvlonder aan de zijarm van de Poldervaart her in te richten. De visvlonder in dit werk behoefde nog nadere detailuitwerking en hiervoor heeft VanderPlas Regge Hout benaderd voor het bundelen van de expertise. Door middel van een goede samenwerking en service van Regge Hout heeft VanderPlas een goed voorstel op kunnen leveren. “Regge Hout heeft ons gedegen geadviseerd omtrent het toe te passen hout en praktisch meegedacht met betrekking tot de uitvoerbaarheid. Bijkomend belangrijk voordeel was dat het gelukt is om binnen het financiële plaatje te blijven.”, aldus de projectleider Willem Jan de Bruijn.

Regge Hout heeft gecertificeerd hardhouten dekdelen geleverd. Om niet de veiligheid uit het oog te verliezen zijn deze dekdelen voorzien van een antisliplaag. Dekdelen kunnen gevaarlijk glad worden door slijtage, algen of regen, wat de begaanbaarheid verslechterd en de risico’s op ongelukjes vergroot. Dankzij Regge Hout Safegrip® wordt de begaanbaarheid van dekdelen verbeterd en de veiligheid vergroot. Eind maart 2015 is de visvlonder langs de Poldervaart opgeleverd.

Heeft u nog vragen over de visvlonder, dan helpt ons verkoopteam u graag verder.

Opdrachtgever Gemeente Schiedam
Houtsoort FSC 100% Angelim Pedra
Locatie Poldervaart Schiedam