In Zedelgem hadden de inwoners al jaren last van wateroverlast bij zware regenval. In 2005 en 2007 hebben de inwoners zelfs last gehad van grote overstromingen. De straten liepen in deze jaren onder water evenals het gemeentehuis van Zedelgem. Bewoners zijn dagenlang bezig geweest met het opruimen van de schade die was veroorzaakt door het water.

Om de wateroverlast te beperken is ervoor gekozen om een gecontroleerd overstromingsgebied aan te leggen op de Plaatsebeek in Zedelgem. Het gebied zal een overstromingscapaciteit krijgen van 50.000 kubieke meter. In dit overstromingsgebied heeft de onderneming Paul van Hulle Grondwerken NV een grote steiger geplaatst dat via een vlonderpad bereikt kan worden. Wanneer het overstromingsgebied onder water komt te staan blijft het gebied begaanbaar voor wandelaars. Regge Hout heeft voor dit project verschillende producten geleverd zoals, palen, stijlen, liggers, dekdelen en leuningregels. ‘’De samenwerking met Regge Hout verliep erg goed. Eén van de verkopers is langs geweest om de offerte te bespreken. Na het plaatsen van de order heeft Regge Hout een houtstaat ontvangen van de ontlede vlonder (in onderstructuur, palen, planken en leuningen). Ook de brug werd op die manier bekeken; door alles te ontleden in verschillende onderdelen en in een houtstaat samen te vatten werden er geen dingen over het hoofd gezien. Ook de levering verliep correct en de gemaakte afspraken werden nagekomen’’, aldus Kristof van Hulle van Paul van Hulle Grondwerken NV.

Heeft u nog vragen over de ontwikkeling van het overstromingsgebied in Zedelgem of zoekt u ook een houtleverancier die met u meedenkt en haar beloftes waarmaakt? Neem dan contact met ons op.

Opdrachtgever Provincieraad West-Vlaanderen
Houtsoort FSC 100% Tali, FSC 100% Angelim Vermelho, FSC 100% Okan, FSC 100% Azobé
Locatie Zedelgem (West Vlaanderen – België)