In Sint-Truiden wordt de toegankelijkheid van de stad verbeterd. Sinds 2015 zijn hier verschillende stadsprojecten voor uitgevoerd. Het stadscentrum wordt vooral onder handen genomen. Hier worden bijvoorbeeld terrassen op elkaar afgestemd, zitbanken geplaatst, de wegindeling aangepast, voetgangerszones verbreed en een fietszone gecreëerd.

De zitbanken zijn gerealiseerd door Belurba. Belurba is gespecialiseerd in het produceren en plaatsen van straatmeubilair. Daarnaast beschikt Belurba over een eigen designafdeling waardoor zij de mogelijkheid hebben om unieke producten te ontwerpen. De rust- en zitbanken zijn op verschillende locaties op de her-aangelegde Grote Markt geplaatst. De banken bestaan uit een combinatie van hardhout en metaal. Voor de zitbanken heeft Regge Hout de houtsoort FSC Bilinga geleverd. Deze houtsoort kenmerkt zich door de hoge duurzaamheid (>25 jaar) en is daardoor uitermate geschikt voor dit soort toepassingen. Het FSC keurmerk was een eis vanuit de opdrachtgever van het project. ‘’In de filosofie van ons bedrijf kiezen wij voor lange termijn relaties met onze leveranciers. Wij hebben de afgelopen 3 jaar hard gewerkt aan de relatie met Regge Hout. Samen zijn we er in geslaagd om een win-win situatie voor beide bedrijven te bewerkstelligen. Wij als Belurba zijn tevreden over onze samenwerking omdat de prijs, kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid goed zijn. Daarnaast verloopt de samenwerking met de verkoopafdeling van Regge Hout heel vlot. Dit betekent dat er kort op de bal wordt gespeeld en eventuele calamiteiten in een vroeg stadium voorkomen kunnen worden’’, aldus Luc Spooren van Belurba.

Heeft u nog vragen over de zitbanken in Sint-Truiden of zoekt u ook een houtleverancier die met u meedenkt en haar beloftes waarmaakt? Neem dan contact met ons op.

Opdrachtgever Stad Sint-Truiden
Houtsoort FSC 100% Bilinga
Locatie Sint-Truiden (België)