Safegrip on Site® brug recreatieplas de Kotermeerstal

Opdrachtgever
Gemeente Hardenberg

Hoofdaannemer 
Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V.

Locatie
Dedemsvaart

Omschrijving
Door de grote hoeveelheid water in de Kotermeerstal, ontstaan er een aantal kruisingen van wegen, straten of paden met water. Op deze plekken zijn bruggen toegepast.

Een houten dekbrug aan de Zaaimansakker te Dedemsvaart dient als fietspad over de recreatieplas de Kotermeerstal. Deze brug vereist meer onderhoud dan een brug van plaatstaal.

Tijdens het overleg met het Plaatselijk Belang Dedemsvaart is aangegeven dat de antislip strookjes uit deze brug zijn verdwenen. Hierdoor is tijdens vochtige omstandigheden de brug gevaarlijk glad. De begaanbaarheid van de brug is dan ook voor voet- en fietsverkeer verslechterd waardoor het risico op kleine ongelukjes wordt vergroot. Bij de gemeente Hardenberg is het verzoek ingediend om de antislip strookjes te vervangen.

De gemeente Hardenberg werkt al jaren samen met Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V. vanwege hun kennis en expertise van bruggen. Of het nu gaat om het ontwerpen en of het leveren en aanbrengen van een nieuwe brug, het vervangen van een bestaande brug of het plegen van onderhoud aan een bestaande brug. Naar aanleiding van de bruginspectie is gebleken dat het hout nog in prima conditie is. Er diende daarom een oplossing te komen voor het aanbrengen van een nieuwe slijtvaste antislip laag op de aanwezige houten delen.

In samenwerking met van Heteren heeft Regge Hout het aanbrengen van een slijtvaste antislip laag op locatie aangebracht. Regge Hout heeft Safegrip on Site® ontwikkeld voor dergelijke situaties. Door het verbeteren van de 2-componenten kit kan de antislip-voorziening al worden aangebracht bij temperaturen van 8⁰C. Hierdoor werd het mogelijk om het aanbrengen van de nieuwe antislip laag uit te voeren in november.

Door een flexibele en innovatieve samenwerking tussen van Heteren en Regge Hout is het uitvoeren van Safegrip on Site® succesvol gerealiseerd.

-
Nieuwsbrief