De geschiedenis van Regge Hout

Onze onderneming is in 1926 begonnen als een wielmakerij, indertijd onder de naam Reef. Een echt vakmanschap waarbij al het gebruik van de hoogwaardige houtsoorten in ruime mate terug kwam. De wielmakerij groeide door waarbij deze rond 1960 een begin maakte met de handel van tropisch hardhout. De onderneming vergaarde veel kennis over de tropische hardhoutsoorten en in 1972 specialiseerde het toenmalige bedrijf zich in GWW producten. Inmiddels omvatten de GWW producten 95% van het huidige aanbod van Regge Hout. Door verdergaande groei en professionalisering vertrok het bedrijf van het startadres om te verhuizen naar het industrieterrein van Goor in 1986. In 1987 vertrokken de gebroeders Reef naar Kameroen om ervaring en kennis op te doen van de bron van verschillende soorten tropisch hardhout. Dit was het begin van het pionieren in alternatieve tropische houtsoorten waarbij het bedrijf uitgroeide tot de internationaal opererende Reef Hout Groep (RHG). In 1994 namen de gebroeders Reef (van de 3de generatie) het bedrijf over van de familie. De broers focusten op een hoge kwaliteitsstandaard welke werd bevestigd en gekeurd met het ISO-9002 keurmerk. Dit keurmerk benadrukt het goede structureren van activiteiten en het constant ontwikkelen van effectiviteit van processen.

Doorstart Reef Hout

Reef Hout had wereldwijd veel bedrijfsactiviteiten en was zeer actief in vier verschillende landen; Brazilië, Kameroen, Guyana en Duitsland. De omvang en complexiteit van al deze buitenlandse activiteiten trok een zware wissel op het bedrijf en leidde helaas tot een onbeheersbare financiële structuur. Hierop is het bedrijf gesplitst waarbij de broers Reef de Nederlandse activiteiten overdeden aan het management en zelf de activiteiten in Kameroen volledig overnamen. Dit laatste was niet succescol en het faillissement van de voormalige dochter in Kameroen, TRC, confronteerde de Nederlandse tak met forse, niet-inbare vorderingen. Hiernaast liepen er in Kameroen nog enkele financiële garanties die in het verre verleden waren afgegeven. Dit bracht Reef Hout, dat zelf vanwege de economische crisis ook te kampen had met teruglopende inkomsten, in ernstige liquiditeitsproblemen. Dit leidde tot het faillissement. Gelukkig kreeg Reef hout de kans om een doorstart te maken en onze basis bleek voldoende sterk om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

Een Frisse start onder de naam Regge Hout

Door het faillissement was Reef Hout genoodzaakt om in september 2012 een doorstart te maken. Vanaf dit moment is de onderneming in afgeslankte vorm doorgestart onder de naam Regge Hout. Deze nieuwe onderneming grijpt terug op de succesvolle en rijke historie van het bedrijf in de vorm van een handelshuis met een brede klantenkring, met eigen zaag- en schaaffaciliteiten in Nederland, en met korte en warme lijnen met een aantal houtproducenten en/of zagerijen. Deze nieuwe start heeft de onderneming goed gedaan en we hebben deze kans om een nieuw begin te maken met beide handen aangepakt. Zo hebben we ons import/inkoop beleid onder de loep genomen en hebben we dit op veel vlakken verbeterd. Wij hebben hierbij onze risico’s geneutraliseerd en verspreid over een breed vlak van bronnen van hout. Dit betekent niet alleen een verminderd risico om niet te kunnen leveren maar ook een verbeterde aanvoer voor onze klanten.

Ons bedrijf

Regge Hout is een groothandel, houthandel, zagerij en schaverij. Wij kunnen leveren uit eigen voorraad en daardoor snel en flexibel voldoen aan onze klantenbehoefte. Het snel kunnen leveren van kleine hoeveelheden is één van onze sterkste punten. Ons bedrijf staat in de markt bekend als een handelsbedrijf met eigen productiemogelijkheden, waardoor wij soms echt een verschil kunnen maken. Wij leveren uit onze voorraad in Goor of direct uit de haven.

Aangezien veel van onze klanten de overheid als opdrachtgever hebben zijn wij gericht op stimulering van duurzaam geproduceerd hout. Bij ons is er een grote en groeiende vraag naar hout volgens de FSC®-normen en richtlijnen. Hier spelen wij met een breed aanbod van gecertificeerd hout op in. Hierdoor hebben wij de beste houtsoorten voor GWW toepassingen uit een betrouwbare bron. Wij zijn een pionier op het gebied van alternatieve houtsoorten en hebben een rijk aanbod van de minder bekende soorten die vergelijkbaar of beter zijn dan het bekende aanbod. Bekijk eens ons aanbod van houtsoorten. Wij leveren onze producten door heel Nederland.

Vragen over één van onze houtsoorten?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.    Naam*


    Bedrijfsnaam


    Telefoonnummer *


    E-mailadres *


    Aanvullende informatie