Delen op:

Houtkeurmerken

Regge Hout levert hout met verschillende soorten hout keurmerken. Aan de hand van de houtkeurmerken weten wij dat we de kwaliteit hout kunnen leveren die voldoet aan de door ons gestelde eisen. En garanderen wij een duurzaam verkregen product met een eerlijke en betrouwbare afkomst. Hieronder een overzicht van de door ons gevoerde keurmerken hout.

Houtkeurmerk FSC®

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een begrip in de houtwereld als men spreekt over duurzaam hout. Deze internationale organisatie kijkt naar de sociale, economische en ecologische aspecten die komen kijken bij duurzaam bosbeheer. FSC® wordt hierbij gesteund door alle ontwikkeling- ,en milieuorganisaties. Alle stappen die komen kijken bij het kopen van houtproducten moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld door FSC® om een label te mogen dragen. Dit wordt getoetst door onafhankelijke certificeerteers. Een FSC® product voldoet aan de volgende eisen:

  • Het is geoogst volgens de nationale en internationale wetgeving met het volledige gebruikersrecht
  • FSC® hout is met respect voor de lokale bevolking en bosarbeiders geoogst
  • FSC® producten worden efficiënt en optimaal gebruikt, bij hout bestaat geen afval
  • Bij het oogsten word de biodiversiteit in een bos zo min mogelijk aantast
  • FSC® draagt de zorg voor de kwaliteit van een bos en dit word ook getoetst

Ook hout van bosplantages moet voldoen aan deze eisen Regge Hout verwerkt FSC®-gecertificeerd gezaagd hout uit Kameroen, Brazilië, Zuid-Afrika en Hongarije. Regge Hout is gecertificeerd door Control Union Certifications onder nummer CU-COC-008536.

Bekijk het FSC® certificaat van Regge Hout.
Bekijk de Self Declaration FSC® van Regge Hout.

Houtkeurmerk PEFC™

PEFC™ staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes, wat in het Nederlands ‘Programma voor Toelating van Boscertificerings Systemen’ inhoudt. PEFC™ is een onafhankelijke non-profit organisatie die duurzaam bosbeheer stimuleert. Daarmee biedt het consumenten zekerheid van duurzame en legale herkomst en productie van hout en papierproducten door onafhankelijke toetsing van het systeem door derden.

Bekijk het PEFC™ certificaat van Regge Hout.
Bekijk de Self Declaration PEFC™ van Regge Hout.

CE-Markering

De CE-markering is te vinden op industriële- en bouwproducten binnen de Europese Unie. Deze markering wordt geplaatst op producten die voldoen aan de gestelde en essentiële veiligheidseisen. Wanneer producten van buiten de Europese Unie worden gehaald zorgt de importeur voor de CE-markering. Een CE-Markering is terug te vinden op twintig productgroepen waaronder ook op houtproducten. Door deze markering op onze producten te plaatsen laten wij zien dat onze producten aan de EU-richtlijnen voldoen.

Houtkeurmerk EUTR

EUTR is een nieuw hout verordening systeem met een import beperkende functie. Door deze nieuwe regeling is een complete documentatie van de totale handelsketen vereist (documented chain of custody). Op deze manier kan direct gecontroleerd worden of hout uit een betrouwbare bron afkomstig is en of er sprake is van legaal hout. De EUTR is sinds 3 maart 2013 van start gegaan en is er op gericht om een ‘zerotolerant’ beleid omrent illegaal hout te hanteren. Door een documentatie van de gehele handelsketen wettelijk te verplichten is het makkelijk na te gaan of een boom van legale afkomst is. Als wij hout inkopen bij erkende leveranciers hebben wij als bedrijf de verplichting om bij te houden wat wij verkopen en aan wie. Dit moet op een traceerbare manier worden bijgehouden. Wanneer wij zelf ons hout inkopen en inklaren (importeren) moeten wij zelf de volledige documentatie op orde hebben.

ISO 9001:2015 Regge Hout

ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat. Volgens deze standaard moet het kwaliteitsbeleid op papier staan en moet dit beleid bekend zijn bij alle medewerkers. De organisatie moet zorgen voor het verhogen van de klantentevredenheid, door te voldoen aan de eisen en wensen van de klanten en aan de wettelijke eisen die van toepassing zijn op het product of de dienst van de organisatie. Daarnaast moet de organisatie de bedrijfsprocessen beheersen en dit tevens kunnen aantonen. Regge Hout is ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Bekijk het ISO 9001:2015 certificaat van Regge Hout.

Zijn er nog vragen over onze (hout)keurmerken?

Neem contact op