+31(0)547 - 286350
Breukersweg 9 - Goor (NL)
Ma - vr 07.45 - 16.45
Home » Basralocus
Basralocus is afkomstig uit Suriname, Brazilië en Frans Guyana. Het kernhout is goud-, roest- of purperbruin van kleur met een meestal bruinrode gloed. Dit steekt duidelijk af tegen het 30 mm tot 60 mm brede spinthout dat in verse toestand lichtgrijs van kleur is en na blootstelling aan het daglicht roodbruin van kleur wordt. Andere namen voor Basralocus hout zijn o.a. Angélique en Basralokus.
Basralocus is zeer geliefd bij toepassingen in de waterbouw. Basralocus palen zijn bijvoorbeeld van nature immuun voor paalworm: het hout bevat namelijk 0,5 – 2,5% kiezellichaampjes. In combinatie met de opvallende sterkte is Basralocus hout bij uitstek geschikt als paal- en constructiehout in de waterbouw. Een typisch Nederlandse toepassing van Basralocus is het gebruik van palen voor de balanspriemen van ophaalbruggen. Basralocus is redelijk goed te bewerken. Wel is het aan te raden om hierbij hardstalen gereedschap te gebruiken, in verband met het kiezelgehalte.
Naam: | Basralocus |
Botanische naam: | Dicorynia guianensis |
Alternatieve namen: | Basterd Locus, Angelica Do Para, Bas Ra Locus, Basra Locus |
Uiterlijk: | Goud-, Roest-, tot Purperbruin hardhout |
Duurzaamheidsklasse: | I/II |
Sterkteklasse: | D18 |
Massa kg/m3: | Vers 1000 – 1150 |
Gedroogd 660 – 900 | |
Lijmen: | Matig |
Buigen: | – |
Afwerking: | Redelijk bewerkbaar, hardstalen gereedschap is aangeraden vanwege kiezelgehalte |
Combinatie met ijzer: | – |
Herkomst: | Zuid-Amerika |
Extra: | Zeer duurzaam, bestand tegen schimmels en insecten immuun voor paalworm door het kiezelgehalte. Geschikt voor waterbouw |
Toepassingen: | Paal- en constructiehout in de waterbouw en Basralocuspalen voor de balanspriemen van ophaalbruggen |
Alternatieven: | – |
Meer weten over de houtsoorten of een algemene vraag? Vul het onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.
Regge Hout maakt gebruik van functionele en analytische cookies om onze website goed te laten werken en om het gebruik ervan te kunnen analyseren. Daarnaast willen we cookies plaatsen en gegevens verzamelen om onze communicatie met u persoonlijker en relevanter te maken. Met deze cookies kunnen wij en derden uw surfgedrag binnen én buiten onze website volgen. Zo kunnen we onze website, advertenties en communicatie beter afstemmen op uw interesses. Door op ‘Accepteren’ te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. U kunt deze voorkeuren op ieder moment wijzigen. Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid.