Massaranduba hardhout voor de beste prijs

Ons Massaranduba hout is afkomstig uit Brazilië waar deze bomen 30 tot 45 meter hoog worden. Dit roodbruine tot purperbruine hardhout met een duurzaamheidsklasse I is een zeer geschikte houtsoort voor Grond-, weg- en waterbouw toepassingen. Massaranduba hardhout wordt toegepast voor brugdekken, vloeren, dwarsliggers en als tuinhout. Andere namen voor Massaranduba hout zijn o.a. Balata en Bolletrie.

Massaranduba hout, zeer buigzaam

Massaranduba hout is goed bewerkbaar ondanks de hoge volumieke massa. Wel moet er gelet worden op het afzuigen van het fijne stof tijdens het schuren en zagen omdat dit ontstekingen aan de ogen en slijmvliezen kunnen veroorzaken. De eigenschappen in toepassingen zijn zeer goed omdat Massaranduba hardhout zich goed laat buigen en hierdoor breed toepasbaar is.

Wij leveren al uw Massaranduba hout en Massaranduba producten voor de beste prijs en met een erkend FSC keurmerk. Hierdoor garanderen wij producten met een eerlijke en verantwoorde afkomst.  

Eigenschappen Massaranduba hout

 Naam: Massaranduba 
Alternatieve namen: Balata Franc, Balata Rouge, Beefwood, Bois Boulet, Bulletwood, Maçaranduba, Maparajuba, Paardevleeshout
Uiterlijk: Donker roodbruin tot Purperbruin hardhout 
Duurzaamheidsklasse:
Sterkteklasse: D60 
Massa kg/m3: Vers 1050 - 1350  
  Gedroogd 850 - 1200 
Lijmen: Matig
Buigen: Laat zich zeer goed buigen 
Afwerking: Goed te bewerken. Fijne stof is slecht voor de gezondheid 
Combinatie met ijzer: -
Herkomst: Brazilië 
Certificaat: FSC 
Extra: Zeer geschikt voor GWW zoals brugdekken, vloeren, dwarsliggers en tuinhout 
Toepassingen: Waterbouwkundige constructies in paalwormvrije gebieden, brugdekken, vloeren, dwarsliggers en tuinhout 
Alternatieven: -

Ons verkoopteam helpt graag verder met vragen of het kopen van Massaranduba hout. Bel ons op +31 547 286 350 of bereik ons via het formulier aan de rechterkant.

bron: Houtvademecum © 2010 Centrum Hout Almere, 10e herziene druk

-
Nieuwsbrief